Nyheter Bågskytteförbundet

Höstläger ungdomar 10 & 13klass

Järnvägens Bågskytteförening bjuder in till höstläger Detta läger vänder sig till ALLA ungdomar i 10- och 13-klass. Det spelar ingen roll om är ny skytt eller har skjutit i i flera år.

Datum: 18-19 oktober 2014

Tid & Plats: Vi samlas i Järnvägens inomhuslokal i Tomta. Lördagen den 18/10 kl.10.00

Lördag förmiddag åker 13-klassarna till Öppet hus på Alléskolan för information om den kommande bågskytteprofilen. 10-klass åker till Allébadet och badar.kl. 13 lunch, eftermiddagen fritt bågskytte.Lördagskvällen avslutas med middag, lekar och film.Söndag förmiddag skjuter vi Allépilen 60pil för 10-16 klass. Sedan slutUtrustning: Bågskyttematerial, luftmadrass, sovsäck + kudde,duschgrejor och badkläder

Kostnad: 200 kr/pers. inklusive bad och startavgift på tävlingen.Sätts in klubbvis på Bg: 5600-6281

Vid anmälan behöver vi personnummer samt kontaktuppgifter till en förälder om något mot förmodan skulle hända under helgen. Glöm inte att anmäla eventuell specialkost.

Anmälan: Emil Arnesson: earnesson@gmail.com

Senast onsdagen den 15:e oktober

Information: Emil Arnesson 070-7747934www.jif.nu

Svenskt rekord av Åke

(2020-07-13 19:40)
Åke Svensson, Fjädern Karlskoga, höjde på måndagskvällen det svenska rekordet i barebow på 50 m. Det nya rekordet är nu 657 poäng. Det är ett rekord som visat sig svårslaget innan.

RF och bågskytteförbundet kartlägger för närvarande hur våra äldre bågskyttar är fördelade i föreningar.

Nu är vi igång. Första resultatsammanställningen gjord. Har du missat? Det är bara skicka in så fylls dina resultat på vartefter.

Nu är årets korre genomförd, lag för seniorer och äldre och individuellt för junior. Trots Corona fler juniorer i år jfr fg år:-)

Tionde omgången och därmed sista för Corona-korren är nu genomförd. Flera resultatuppställningar kommer inom kort

Tyvärr måste vi nu meddela att även JSM utomhus ställs in. Det efter att arrangörerna , i samråd med GS, bedömt det som alltför svårt att arrangera enligt rådande rekommendationer.

Covid-19 - SM-tävlingar

(2020-06-16 08:00)
Senior-SM utomhus inställda efter förbundsstyrelsebeslut

Olika kommuner har olika förutsättningar, men en kommun måste inte vara stor för att ägna sig åt bågskytte, än mindre för äldre, det och mer kan utläsas i RF:s grundläggande statistik.

Stenvallsgruppen, XL-Bygg Stenvalls AB, Genesis IT AB, Kallax Flyg AB samt Stenvalls Trä AB förlänger till OS 2020(2021). Ett avtal som under ett par år gett recurvelaget fina möjligheter att utvecklas.

RF har inlett ett projekt om Äldreidrott i samverkan med regeringen. Vi har inledningsvis inga medel för medverkan men föreningarna kommer till hösten kunna söka medel för egna insatser. Håll koll på mailen.

Bågskytte en idrott för alla, det visar sig tydligt när vi ser på det i siffror. Vi ska dock erkänna att vi är sämre på kvinnlig representation i veteranåldern jämfört med övriga åldersgrupper, det behöver vi arbeta med.

Folkhälsomyndigheten(FHM) har utfärdat nya regler för tävling, som möjliggör tävling även för seniorer från 14 juni. Förutsatt att vi följer de rekommendationer som ges i övrigt.

Folkhälsomyndigheten förändrade en del av rekommendationerna som berör idrott den och presenterades 29 maj. De nya rekommendationerna gäller från 14 juni.

Har du massa bra idéer som du vill dela med dig? Eller lyssna på någon annans? Då är Bågskyttesnackisen forumet för dig!

Stallarholmens vanliga fält ställdes men ersattes av en Cybertävling

E-post: info@stockholmsbk.se