Nyheter Bågskytteförbundet

Höstläger ungdomar 10 & 13klass

Järnvägens Bågskytteförening bjuder in till höstläger Detta läger vänder sig till ALLA ungdomar i 10- och 13-klass. Det spelar ingen roll om är ny skytt eller har skjutit i i flera år.

Datum: 18-19 oktober 2014

Tid & Plats: Vi samlas i Järnvägens inomhuslokal i Tomta. Lördagen den 18/10 kl.10.00

Lördag förmiddag åker 13-klassarna till Öppet hus på Alléskolan för information om den kommande bågskytteprofilen. 10-klass åker till Allébadet och badar.kl. 13 lunch, eftermiddagen fritt bågskytte.Lördagskvällen avslutas med middag, lekar och film.Söndag förmiddag skjuter vi Allépilen 60pil för 10-16 klass. Sedan slutUtrustning: Bågskyttematerial, luftmadrass, sovsäck + kudde,duschgrejor och badkläder

Kostnad: 200 kr/pers. inklusive bad och startavgift på tävlingen.Sätts in klubbvis på Bg: 5600-6281

Vid anmälan behöver vi personnummer samt kontaktuppgifter till en förälder om något mot förmodan skulle hända under helgen. Glöm inte att anmäla eventuell specialkost.

Anmälan: Emil Arnesson: earnesson@gmail.com

Senast onsdagen den 15:e oktober

Information: Emil Arnesson 070-7747934www.jif.nu

Ny föreningskonsulent

(2021-10-18 00:00)
Susanne Lundgren, Timrå, kommer ersätta Therese Lundqvist på posten som Föreningskonsulent/utvecklare och med därtill hörande arbetsuppgifter.

Inomhus-SM i Skurup

(2021-10-11 22:10)
Skurups BK tog åt sig arrangemanget för ett tredje försök och vilket försök det blev. Helt annat format än vi är vana med, skjutstilsuppdelat och matcher från 1/4

RF har fått ett stödpaket från regeringen som har fördelats ut till alla förbund och av det har vi fått 1,2 miljoner kronor, som ska användas till att återstarta vår verksamhet så som vi tror är bäst för oss.

Inomhus-SM seniorer

(2021-10-08 09:06)
Så var vi äntligen framme vid årets sista SM-tävling. Inomhus-SM för seniorer i Skurup. Arrangörerna gör nu det tredje försöket och denna gång går det vägen.

Inomhus EM 2022 Koper, Slovenien

JSM 2021

(2021-10-04 13:00)
Förbundsstyrelsen vill på alla bågskyttars vägnar tacka arrangörerna av Junior-SM 2021.

JSM - Världsrekord av Leo

(2021-10-03 19:15)
På lördagen slog Leo Pettersson, bågskyttegymnasiet och Järnvägens BF, världsrekordet i barebow junior, med två poäng, 554(552) på 18 m. Under söndagen korades så de svenska mästarna, varav Leo var en av dessa.

Att hålla över tid som tränare var den röda tråden som stöttes och blöttes när tränarna i Olympisk Offensiv kvinnliga tränare, OOKT, träffades fysiskt för första gången på Bosön.

Vår nuvarande mycket uppskattade föreningskonsulent har gått vidare i sin karriär och kommer därmed inom kort lämna oss. Vi söker därför hennes minst lika bra efterträdare.

Vår trotjänare som förbundskapten för recurve Tomas Johansson ska nu få avlösning av Elin Kättström, som så sent som denna säsong ingått i Tomas lag.

Nu är det dags att anmäla föreningen till Korren. Då Covidrestriktionerna nu är hävda och vi kan se fram mot mer normal verksamhet så är det tid för denna tradition.

Carina Olsson till WA

(2021-09-19 01:19)
Vi kan alla känna oss lite extra stolta idag när vår ordförande Carina Olsson blev invald i World Archerys styrelse(executive board)

Jakt-SM

(2021-09-17 07:00)
I helgen avgörs årets Jakt-SM i Tibro. Drygt 160 anmälda, vilket på seniorsidan får anses bra med tanke på Covid 19, medan det på juniorsidan är extremt få, fem unga deltagare! Här har vi alla mycket att göra.

Martin Ottosson Europamästare i barebow, liksom Erik Jonsson brons, Lina Björklund silver och Leo Pettersson samt Jaquline Ringström compound silver.

E-post: info@stockholmsbk.se