Bågskytteskolan

BÅGSKYTTESKOLAN 1        - BSS1

Förkundskaper: Stockholms BKs Intro.

Utrustning: Stängd sportsko och kroppsnära kläder. All bågskytteutrustning finns att låna på klubben.

Innehåll: Teori och praktik, steg för steg, i allt från säkerhet till bågskytteteknik inklusive presentation av olika bågtyper och råd kring inköp av egen utrustning. 8 roliga och utvecklande tillfällen à 90 minuter.

Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri för klubbens medlemmar.

När man har gått vår Intro får man en inbjudan till Bågskytteskolan 1, som ingår i årsavgiften under din första termin som bågskytt hos oss.

Mål: Bra grund för att vara självständig skytt.

Mellan BSS-passen tränar man tillsammans med klubbkompisar på öppen träningstid.

_____________________

BÅGSKYTTESKOLAN 2       - BSS2

Förkundskaper: Stockholms BKs Intro och Bågskytteskolan 1.

Utrustning: Kurstillfällena är on-line och du tränar praktiskt däremellan. Här är det lämpligt att ha kommit igång med egen utrustning.

Innehåll: Fördjupning om teori och fortsatt utveckling av skyttet. Genomgång av licensmaterialet som innehåller olika ronder, protokollföring, det mentala.

Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri för klubbens medlemmar.

Mål: Godkänd tävlingslicens, som också ger access att skjuta på klubbens samtliga utomhusbanor och på skogsbanor.

Vad händer sedan?
Uteskjutardagar, tränarutbildning, tävlingar, domarkurs, bågskytteläger, grillkvällar, fantastisk gemenskap.

Eftersom vi tillhör Riksidrottsförbundet finns det möjligheter att gå kurser i bl.a. ledarskap, ungdomsträning och inkluderande.

VÄLKOMNANDE - VÅGA - RESPEKT

Uppdaterad: 04 MAR 2018 17:16 Skribent: Stine Åsell