Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Att tävla


Tävlingslicens

För att få tävla måste du först ha en tävlingslicens. Klubben har regelbundna licens-utbildningar. Kontakta Anders Ek för mer information om nästa tillfälle. 

Så här anmäler du dig till en tävling

Du som redan har licens och vill tävla, välj ut en tävling på Bågskytteförbundets hemsida under fliken tävling, och läs igenom vad som gäller på den arrangerande klubbens tävlingsinbjudan. Maila sedan din anmälan till This is a mailto link och uppge tävling, namn och klass. Skjuter du recurv eller compound meddelar du också vilken typ av tapet du önskar skjuta på, 10-ringad eller 3-spot.

Är du ny och har frågor kring hur tävlingar fungerar eller hur du ska göra, maila till This is a mailto link så hjälper vi dig att komma igång.   

Samordning av kommande tävlingar

Under "Kommande tävlingar med Stockholmsskyttar" hittar du information om kommande och i första hand närliggande tävlingar med intresserade skyttar från SBK. Hör av dig om du har anmält dig själv eller hittat en tävling du vill åka på som inte är upplagd under "Kommande tävlingar med Stockholmsskyttar" så kompletterar vi listan. Likaså om du har bil och möjlighet att reservera en plats för en klubbkamrat inför en tävling du själv ska åka på.  

Klädsel på tävling

Det är obligatoriskt för alla skyttar att bära klubbtröja på tävling. Regelverket säger också att det inte är tillåtet att bära camouflagemönstrade kläder samt att de skor du bär skall vara stängda, dvs. sandaler och öppna skor är inte tillåtna. Stockholms BK ser det som önskvärt att vi är klubbklädda vid tävling, dvs. klubbtröja upptill och svarta byxor eller kjol nedtill (för juniorer går det även bra att bära mörka byxor eller kjol). Byxan eller kjolen får inte vara kortare än att du når nederkanten med fingertopparna med utsträckt arm. 

Samåkning till tävling

Milersättning betalas av alla medåkande till den som använder sin bil för samåkning till tävling med 18,50 kr / mil delat på antal passagerare. Exempel: chaufför + 3 medåkare och resa på 10mil blir 18,50 x 10 = 185kr / 4 = 46 kr per person. Detta gäller för alla medåkande, junior som senior. Använd gärna Eniros karttjänst innan resan så du vet hur mycket du ska ersätta.

Betalda startavgifter för juniorer

Stockholms BK betalar alla startavgifter för våra tävlande juniorer. Det är därför mycket viktigt att du som förälder ser till att ditt barn inte uteblir från en tävling han eller hon är anmäld till. Du är skyldig att avanmäla ditt barn i god tid innan tävling om ni fått förhinder att delta. Vid utebliven start utan avanmälan får du återbetala aktuell startavgift för den tävling ditt barn skulle ha startat i till klubben. Sjukdom räknas givetvis som giltigt bortfall, men också här är det viktigt att du meddelar frånvaron till This is a mailto link

Uppdaterad: 02 JUL 2018 20:36 Skribent: Stine Åsell

Ianseo

Instagram

 Facebook

Postadress:
Stockholms BK - Bågskytte
c/o Priklonsky, Öregrundsgatan 7
11559 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info