Utbildning SBK

Digital Utbildning

Utbildning för bågskyttar

Svenska Bågskytteförbundet erbjuder både teoretiska och praktiska utbildningar på flera nivåer för bågskyttar. Klubben sponsrar ledarutbildningarna, t.ex. Steg 1 & Steg 2, ekonomiskt. För temadagar betalar deltagarna självkostnadspris.

De kurser som SBK:s medlemmar går ordnas oftast av Östra Svealands Bågskytteförbund  och genomförs i Södertäljeklubbens suveräna lokaler.

Steg 1,
Perfekt introkurs för bågskytte. Både för dig som har hållit på med bågskytte ett halvår eller så och för dig som förälder, även om du inte skjuter själv. Innehåller punkter som: Säkerhet, Grundstil, Tränarens uppgifter, fysik, mental utveckling, balans & styrka. Ett trevligt och givande måste för dig som medlem.

Steg 2,  Förutsätter att du gått Steg 1.
Sagt om kursen: "Som skytt får du kunskaper som stärker ditt självförtroende vilket du har nytta av på tävlingarna. Som tränare kan du ge de lite duktigare och mera erfarna skyttarna den hjälp de behöver på träningen."

HTU (högre tränarutbildning)
För dig som har gått steg 2 och vill lära dig mer avancerade bitar som behövs för att kunna ta hand om junior- och seniorelitskyttar.

Dessutom har vi temadagar med jämna mellanrum, t.ex. Recurvedagen och Compounddagen.

Nu är det digital utbildning som gäller.

Det finns flera bra kurser för dig under våren 2020

Lyckas med digitala möten, 11 maj
I tider med mötesrestriktioner för att begränsa smittspridning är digitala möten en möjlighet för att upprätthålla en fungerande verksamhet i föreningen. Det kan handla om att genomföra styrelsemöten, tränarträffar eller olika utbildningar och lärgruppsstudier. Men hur gör man? Dessa frågor och några till har vi tänkt beröra under kvällen.

Att leda lärande samtal, 28 maj
Med denna utbildning vill vi visa hur du som samtalsledare, genom att använda olika metoder och ställa olika typer av frågor kan öka lärandet. Efter utbildningen är du godkänd lärgruppsledare.

IdrottOnline  Administration - Grund
Detta är grundutbildningen för de administrativa delarna i IdrottOnline Klubb. På utbildningen går vi bland annat igenom medlemsregistret och LOK. Utbildningen riktar sig till dig som kommer hantera administrativa delar av IdrottOnline (ej Hemsidan, finns separat utbildning).
Fullbokad, även reservplatserna

Strategisk Styrelseutbildning, 21 april
Den här kvällen vänder sig till dig som är förtroendevald, nyvald till föreningens styrelse eller till dig som varit med ett tag och vill ”damma” av kunskaper runt styrelsearbete och vad som styr vårt arbete.

Övriga frågor

Har du frågor, tveka inte att kontakat klubbens utbildningsansvarige Anders Ek

// Stockholms Bågskjutningsklubb

Anders Ek