Utbildning SBK

Digital Utbildning

Utbildning för bågskyttar

Svenska Bågskytteförbundet erbjuder både teoretiska och praktiska utbildningar på flera nivåer för bågskyttar. Klubben sponsrar ledarutbildningarna, t.ex. Steg 1 & Steg 2, ekonomiskt. För temadagar betalar deltagarna självkostnadspris.

De kurser som SBK:s medlemmar går ordnas oftast av Östra Svealands Bågskytteförbund  och genomförs i Södertäljeklubbens suveräna lokaler.

Steg 1,
Perfekt introkurs för bågskytte. Både för dig som har hållit på med bågskytte ett halvår eller så och för dig som förälder, även om du inte skjuter själv. Innehåller punkter som: Säkerhet, Grundstil, Tränarens uppgifter, fysik, mental utveckling, balans & styrka. Ett trevligt och givande måste för dig som medlem.

Steg 2,  Förutsätter att du gått Steg 1.
Sagt om kursen: "Som skytt får du kunskaper som stärker ditt självförtroende vilket du har nytta av på tävlingarna. Som tränare kan du ge de lite duktigare och mera erfarna skyttarna den hjälp de behöver på träningen."

HTU (högre tränarutbildning)
För dig som har gått steg 2 och vill lära dig mer avancerade bitar som behövs för att kunna ta hand om junior- och seniorelitskyttar.

Dessutom har vi temadagar med jämna mellanrum, t.ex. Recurvedagen och Compounddagen.

Hösten 2020

Steg 2

För dig som varit tränare/assistent något år eller två.
Kursdatum lördagarna 24/10 och 14/11, kl.09.30 - 16.00
Klubben betalkar kursavgiften.
Anmälan senast 20/10

Coachmanual Nivå 2
Köps från förbundet eller förlaget Vulcan.se

Du anmäler dig här.
Mailadress  kenth.bergstrom[at]comhem.se

RF-Sisu

Riksidrottsförbundet stöder idrottsföreningar.

Det handlar bl.a. om

• Digitala möten
  • Administration
  • Strategisk Styrelseutbildning
  • Träna barn, ungdomar och vuxna med NPF-diagnos. Casebaserad
  • Rätt kost för prestation, återhämtning och hälsa
  • Idrottspsykologi

Här kan du läsa om höstens och vinterns kurser, de flesta i dagsläget digitala.

Övriga frågor

Har du frågor, tveka inte att kontakat klubbens utbildningsansvarige Anders Ek

// Stockholms Bågskjutningsklubb

Anders Ek