Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Om Stockholms BK


Stockholms Bågskjutningsklubb bildades 28 november 1928 och är därmed Nordens äldsta bågskytteförening. SBK har sedan starten sina utomhusbanor och sin huvudsakliga verksamhet på Ryttarstadion vid Östermalms IP och har idag ca 160 medlemmar. Under inomhussäsongen tränar vi i Högdalshallen, Högdalens Centrum. klubben är helt ideell, vilket innebär att ledare, tränare och styrelse ställer upp på sin fritid för att du som medlem ska få träning och stöd.  

Klubbens skyttar har under åren tagit flera medaljer i nationella och internationella tävlingar som OS, VM, EM samt ett stort antal SM och DM-medaljer. Våra medlemmar har dessutom bidragit till uppbyggnaden av såväl FITA (Federation International Tir L'Arc), det internationella bågskytteförbundet som Svenska Bågskytteförbundet.

Stockholms BK är i dag huvudsak en tavelskytteklubb eftersom vi saknar tillgång till lämplig mark för skogsskytte. Vi har dock ett gott samarbete med BK Danapilen som upplåter sina banor för fältträning i Danderyd mot en mindre årsavgift. Vi har även tränings- och tävlingssamarbete med övriga klubbar i distriktet.

Stockholms BK har fyra hedersmedlemmar vilka utnämts mot bakgrund av att de på ett utomordentligt sätt bidragit till klubbens fortlevnad och utveckling. De fyra skyttarna är: Charlie Ohlsson, Otto Silmo, Eva Tessem och nu bortgångne Ola Sundgren. 

Stockholms BK - Bågskytte

Bildad 1928-11-28
Föreningsnummer 3818-10
Postadress c/o Priklonsky, Öregrundsgatan 7
11559 Stockholm
Fakturaadress Priklonsky, Öregrundsgatan 7
11559 Stockholm
Telefon [saknas] Information
E-post This is a mailto link
Hemsida https://www.stockholmsbk.se
PlusGiro 190327-7
Swish 1233850997
Organisationsnummer 802000-5057
Föreningens hemsidor

Ianseo

Instagram

 Facebook

Postadress:
Stockholms BK - Bågskytte
c/o Priklonsky, Öregrundsgatan 7
11559 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info