Vårserien La Primavera snart igång!

19 DEC 2016 18:40
Äntligen tillbaka igen! Missa inte ett gyllene tillfälle att tävlingsträna genom att vara med på Stockholms BK's vårserie La Primavera som drar igång den 12 januari 2017.

• Uppdaterad: 16 JAN 2017 09:05

Serien sträcker sig över de följande 5 torsdagarna mellan kl. 19.00 - 20.00 med avslutning och prisutdelning torsdagen den 9:e februari.  Serietävlingen är öppen för alla medlemmar och skjutstilar då vi använder ett handicap-system som gör det möjligt för alla att skjuta mot alla oavsett disciplin eller klass. Du behöver inte ha tävlings-licens och du kan låna utrustning från klubben om du inte har egen. Vårserien baseras sedan på resultaten från de 5 torsdagarna där man vid varje tillfälle tävlar om poäng som tilldelas de 6 första i handicap-resultatlistan. Seriepoängen fördelas som:

1:a plats – 10 poäng

2:a plats – 6 poäng

3:e plats – 4 poäng

4:e plats – 3 poäng

5:e plats – 2 poäng

6:e plats – 1 poäng

Varje skytts resultat från de 5 torsdagstävlingarna räknas in i serien och den som efter 5 veckor samlat flest poäng är seriesegrare. Skulle det till äventyrs vara så att det finns flera skyttar med samma poäng när serien är färdig så kommer den med flest individuella segrar (10 poäng) att vinna. Skulle inte det hjälpa för att kora en segrare så går man till flest antal andraplatser (6 poäng) osv.

Varje deltävling/torsdagstävling är en 30 pils-rond med handicap för alla skjutstilar och avstånd. Handicapet som alltid är aktuellt baseras på de 3 senaste tävlings-resultaten och justeras sedan automatiskt efter varje tävlingstillfälle.

Ni som hade ett handicap vid fjolårets serie får detta  överflyttat till denna säsong.

Ni som är nya skyttar och/eller inte har handicap kontaktar Stine Åséll via mail på
This is a mailto link eller direkt i skjuthallen vid något träningstillfälle så ordnar vi 3 kvalresultat så att ni får ett handicap.

Väl mötta den 12 januari!
Tävlingskommittén

Skribent: Stine Åsell