Hoppa till sidans innehåll

KLUBBMÄSTERSKAP!

20 NOV 2018 11:55
Hej Stockholmsskyttar!

Den 2 december med start kl. 14.00 är det dags för årets kanske roligaste tävling, Stockholms BK's Klubbmästerskap som i år kommer att äga rum samtidigt som klubben firar 90 år.
  • Uppdaterad: 20 NOV 2018 11:55

Alla kan vara med och tävla om klubbtiteln, oavsett erfarenhet, skjutstil eller ålder tack vare vårt enkla handicap-system. Du behöver inte heller ha tävlingslicens för att delta och alla kan vinna, nybörjare som erfaren!

Hur går det till?

I år kommer vi att göra mästerskapet extra roligt genom att inte tävla om en enskild klubbmästartitel. Formatet är i stället lagtävling, där varje lag består av tre skyttar (undantagsvis kan det bli 2 skyttar för att det ska gå jämnt upp) med mixade klasser och åldrar där alla skjutstilar kan ingå.  

Lagen lottas sedan och tävlingen startar med en grundomgång där alla lag skjuter 5 serier vardera med 2 pilar per skytt. Därefter fastställs handikappet för laget samt placering i matchstegen utifrån de skjutna poängen.

Efter grundomgången startar matcherna, där varje lag skjuter 6 pilar. Vinst för skjuten serie ger 2 poäng, först till 5 poäng vinner. Vid lika 4 – 4 skjuts en shoot off för att avgöra vinnarlaget. Alla skjuter från 18-meterslinjen, men då tapeterna anpassas efter skjutstil och alla har med sig sitt handicap så jämnas oddsen ut.  

Vinnarlaget får förutom den stora äran att under ett helt år bära KM-titeln också presentkort på Bågar & Pilar. Ett fint tillfälle att lära känna fler skyttar i klubben, utbyta erfarenheter och ha trevligt tillsammans. Under dagen kommer också vårt 90-årsjubileum att firas, läs mer om det i separat inbjudan.   

Anmälan till KM: senast den 30 /11 till This is a mailto link

Mycket varmt välkomna! 

// Tävlingskommittén

Skribent: Stine Åséll
E-post: Adressen Gömd

Ianseo

Instagram

 Facebook

Postadress:
Stockholms BK - Bågskytte
c/o Priklonsky, Öregrundsgatan 7
11559 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info