Stockholm klara för final i Allsvenskan!

21 DEC 2015 15:38
Rapport från SBKs väg i allsvenskan 2015-2016!
  • Uppdaterad: 21 DEC 2015 15:43

SBK ingick i mellersta gruppen mellersta även bestod av BSK Sturarna, BK Fiskgjusen och Tyresö BK. Omgångarna 1 och 2 genomfördes med dubbelmöte i BSK Sturarnas skjuthall i Uppsala som välkomnade med smörgås och dryck till ankomsten och smörgåstårta till lunch efter avslutad tävling. SBK representerades av Alexander Hegedüs, Jonas Regnell och Johan Wiblom som Compoundskyttar. Alexander och Jonas hade även utrustat sig med långbågar för att kunna stötta Lasse Höök som var ensam barebowskytt och därmed hade den tuffaste uppgiften i dagens matchprogram. Lasse var själv lite osäker om han skulle hålla hela matchprogrammet med 2x3 matcher om 15 pil/match. Osäkerheten visade sig överdriven då Lasse bara blev starkare ju längre tävlingen fortskred. Som Rekurvskyttar hade vi Gonzalo Irigoyen-Rodriguez och Ludvig Bergöö. Efter att i de tre första matcherna ha mött övriga lag i gruppen kunde vi vara stolta över att ha vunnit alla tre matcherna och fått ihop full pott 6 p. Inför omgång 2 anlände Johan Priklonsky som ingick som rekurveskytt. Även andra omgången slutade med vinst i alla matcherna och ytterligare 6p. Dagens skörd blev totalt 12 p och därmed en ledning i gruppen. Omgångarna 3 och 4 genomfördes hos Tyresö BK, även det som dubbelmöte. Även här fick vi ett trevligt mottagande med smörgås och dryck vid ankomsten och som lunch en god gulaschsoppa med tillbehör efter avslutad tävling. Vi åkte till Tyresö med Gonzalo Irigoyen och Björn Krouthén som recurveskyttar, Malin Medbo och Stine Åséll som barebow skyttar och Dawid Hola och Alexander Hegedüs som Compoundskyttar. Omgången startade bra med 2 lagsegrar som kändes bra. I 3dje matchen som var mot SSK Sturarna hårdnade det till och Sturarna vann med 2-1. Vår första förlust. Det hårdnade även till för fortsättning då det för att vara säkra på en gruppseger var ett måste med seger i de återstående matcherna i omg.3. Vi fick absolut inte förlora en match till mot Sturarna vilket skulle kunna bli målskillnad som avgörande för vem av Sturarna eller Stockholm som kan stå som gruppsegrare. Första mötet i omgång 3 var mot Sturarna. Den kunde inte bli jämnare. Efter avslutade 5 set var ställningen den att SBK hade vunnit recurve, oavgjort i Compound och barebow med 2 tuffa särskjutningar i Compound och barebow för skilje. Båda utföll till SBK:s fördel och därmed seger i matchen mot Sturarna. Omgång 3 och 4 slutade med 5 segrar för SBK och därmed gruppseger! Ett stort tack till alla skyttar som har bidragit till gruppsegern. Nu laddar vi om till Allsvenska finalen i Falun.
//Johnny

Skribent: Stine Åsell