Hoppa till sidans innehåll

Junior-EM i Grekland

2018-07-04 18:07
Stockholm kan stoltsera med ett flertal landslagsskyttar, denna gång var det Tove Fjällström som deltog i Junior EM i tavla i Grekland. En vecka med många upplevelser. Nedan ett referat av Tony Fjällström, Toves pappa och coach. Bra kämpat Tove!
  • Uppdaterad: 2018-07-04 18:08

"Vad kan inte vara bättre än första parkett rakt bakom kanske kommande Olympiska skyttar? 

Det har varit många bra skyttar som tävlat för att försöka ta första plats och få stå högst upp på prispallen.
Men som i alla tävlingar blir det inte fler än en vinnare i varje klass, så alla som inte tog en medalj tar nog med sig mycket positivt ifrån denna tävling och tränar vidare för att bli bättre.

För min del så var det första gången som jag inte var coach för Tove och det har varit annorlunda såklart. Som åskådare kan man dra många slutsatser. Det var ingen som hade samma skjutstil eller likadana bågar.
Det var olika färger, olika märken, olika typer av pilhyllor, mjuka, hårda, en del hade ett kraftigt fördrag av strängen, en del hade nästan inget alls, en del stod negativt några andra positivt i fotställningen, en del hade låg pundstyrka, andra högre. Oavsett valet utav utrustning så var den vältrimmad och det låg många timmars träning för att nå deras styrka och uthållighet. 

Nu när jag har sett alla skyttar skjuta och se alla länders olika tekniker så är det klart att alla har en grundstil (skjutstil) med individuella avvikelser. Något som är klart är att vi har en stark trupp i Sverige för framtiden!"

// Tony Fjällström 

Skribent: Stine Åséll
Epost: Adressen Gömd

 wa1

 

Postadress:
Stockholms BK - Bågskytte
c/o Priklonsky, Öregrundsgatan 7
11559 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info