Utbildning SBK

Bågskytteutbildning

Utbildning för bågskyttar

Svenska Bågskytteförbundet erbjuder både teoretiska och praktiska utbildningar på flera nivåer för bågskyttar. Klubben sponsrar ledarutbildningarna, t.ex. Steg 1 & Steg 2, ekonomiskt. För temadagar betalar deltagarna självkostnadspris.

De kurser som SBK:s medlemmar går ordnas oftast av Östra Svealands Bågskytteförbund  och genomförs i Södertäljeklubbens suveräna lokaler.

Steg 1,
Perfekt introkurs för bågskytte. Både för dig som har hållit på med bågskytte ett halvår eller så och för dig som förälder, även om du inte skjuter själv. Innehåller punkter som: Säkerhet, Grundstil, Tränarens uppgifter, fysik, mental utveckling, balans & styrka. Ett trevligt och givande måste för dig som medlem.

Steg 2,  Förutsätter att du gått Steg 1.
Sagt om kursen: "Som skytt får du kunskaper som stärker ditt självförtroende vilket du har nytta av på tävlingarna. Som tränare kan du ge de lite duktigare och mera erfarna skyttarna den hjälp de behöver på träningen."

HTU (högre tränarutbildning)
För dig som har gått steg 2 och vill lära dig mer avancerade bitar som behövs för att kunna ta hand om junior- och seniorelitskyttar.

Dessutom har vi temadagar med jämna mellanrum, t.ex. Recurvedagen och Compounddagen.

Kurser Våren 2019
(en kurs kan bestå av flera tillfällen)

Compound Temadag 20.1.2019
Material, träningstips. Teori och praktik. Begränsat antal platser.
Mer info här (Dokument).

Steg 1,   jan, feb 2019, Södertälje   Perfekt för dig som börjat med bågskytte under 2018!
Teorikurs för nyblivna skyttar och för anhöriga (föräldrar mm)

Steg 2,   aug, sept 2019, Södertälje
För dig som skjutit 2-3 år och gått Steg 1

Domarkurs   jan, feb 2019, Strängnäs
(även som uppfräschning för befintliga domare)

Anmälan:
Om inget annat anges så anmäler du dig hos kenth.bergstrom[at]comhem.se.

Meddela Anders Ek när du anmält dig eller gått kursen, så får du alltid passande påminnelser inför nästa kurs.

Övriga frågor

Har du frågor, tveka inte att kontakat klubbens utbildningsansvarige Anders Ek

// Stockholms Bågskjutningsklubb

Anders Ek