Utbildning SBK

Utbildning för bågskyttar

Svenska Bågskytteförbundet erbjuder både teoretiska och praktiska utbildningar på flera nivåer för bågskyttar. Klubben sponsrar ledarutbildningarna, t.ex. Steg 1 & Steg 2, ekonomiskt. För temadagar betalar deltagarna självkostnadspris.

De kurser som SBK:s medlemmar går ordnas oftast av Östra Svealands Bågskytteförbund  och genomförs i Södertäljeklubbens suveräna lokaler.

Hösten 2017
Steg 1,  14 oktober + 4 november i Södertälje. En kurs, två tillfällen.
Perfekt introkurs för bågskytte. Både för dig som har hållit på med bågskytte ett halvår eller så och för dig som förälder, även om du inte skjuter själv. Innehåller punkter som: Säkerhet, Grundstil, Tränarens uppgifter, fysik, mental utveckling, balans & styrka. Ett trevligt och givande måste för dig som medlem. Kallelsen hittar du här.

Steg 2,  25 oktober + 8 november + 22 november i Södertälje. En kurs, tre tillfällen. Förutsätter att du gått Steg 1.
Sagt om kursen: "Som skytt får du kunskaper som stärker ditt självförtroende vilket du har nytta av på tävlingarna. Som tränare kan du ge de lite duktigare och mera erfarna skyttarna den hjälp de behöver på träningen." Kallelsen hittar du här.

Bågskytteläger för juniorer, 15,16 oktober, Gävletrakten
10, 13 och 16klass. Utrustning, teknik, mental träning mm. Kallelsen hittar du här.

HTU (högre tränarutbildning), del 2, 6-8-oktober i Södertälje

Behöriga skyttar har kallats.

Recurvedagen, 7 oktober i Södertälje

"Det kommer att bjudas på handfasta råd som du genst kan prova och ta till dig. Skratt, enkelhet och starkt fokus är våra ingridienser till framgång som bygger mer på erfarenheter än teori."
Kallelsen hittar du här.

Instinktivdagen, 29 oktober i Södertälje

Christer skriver följande: "Vi kommer att gå igenom din utrustning, så ta med båge, pilar och alla tillbehör. Vi kommer att mäta fart med kronograf, väga pilar, mäta GPP, ETA, F/S och en massa annat nyttigt."
Kallelsen hittar du här.

= = = = = = = = = = = =

Viss information om aktuella utbildningar hittar du på Distriktets utbildningssida.

Övriga frågor

Har du frågor, tveka inte att kontakat klubbens utbildningsansvarige Anders Ek

// Stockholms Bågskjutningsklubb

Anders Ek