Utbildning SBK

Utbildning för bågskyttar

Svenska Bågskytteförbundet erbjuder både teoretiska och praktiska utbildningar på flera nivåer för bågskyttar. Klubben sponsrar ledarutbildningarna, t.ex. Steg 1 & Steg 2, ekonomiskt. För temadagar betalar deltagarna självkostnadspris.

De kurser som SBK:s medlemmar går ordnas oftast av Östra Svealands Bågskytteförbund  och genomförs i Södertäljeklubbens suveräna lokaler.

Steg 1,
Perfekt introkurs för bågskytte. Både för dig som har hållit på med bågskytte ett halvår eller så och för dig som förälder, även om du inte skjuter själv. Innehåller punkter som: Säkerhet, Grundstil, Tränarens uppgifter, fysik, mental utveckling, balans & styrka. Ett trevligt och givande måste för dig som medlem.

Steg 2,  Förutsätter att du gått Steg 1.
Sagt om kursen: "Som skytt får du kunskaper som stärker ditt självförtroende vilket du har nytta av på tävlingarna. Som tränare kan du ge de lite duktigare och mera erfarna skyttarna den hjälp de behöver på träningen."

HTU (högre tränarutbildning)
För dig som har gått steg 2 och vill lära dig mer avancerade bitar som behövs för att kunna ta hand om junior- och seniorelitskyttar.

Dessutom har vi temadagar med jämna mellanrum, t.ex. Recurvedagen och Compounddagen.

Kurser Hösten 2018
(en kurs består av två tillfällen)

Steg1:  (anmälan senast 29.8.2018)
Tillfälle 1:  Lö  8 september
Tillfälle 2:  Lö  6 oktober

Steg2: (anmälan senast 13.9.2018)
Tillfälle 1:  Lö 22 September
Tillfälle 2:  Lö   3 November

Kurslokal: Samtliga kurstillfällen hålls i Södertäljes Bygskytte lokal.
Tider: 09:30 - 16:00, gäller alla kurstillfällen
Priset är ca 500 kr/kurs. Klubben är i många fall beredd att sponsra kursavgiften.

Tränarkonferens 28-30 september 2018 i Visby
Tränarkonferens, Ungdomskonferens och SM-arrangörkonferens.
Förbundets kallelse hittar du här.
Anmälan:
Om inget annat anges så anmäler du dig hos kenth.bergstrom[at]comhem.se.

Meddela Anders Ek när du anmält dig eller gått kursen, så får du alltid passande påminnelser inför nästa kurs.

Övriga frågor

Har du frågor, tveka inte att kontakat klubbens utbildningsansvarige Anders Ek

// Stockholms Bågskjutningsklubb

Anders Ek