Ola Sundgren

Ola Sundgren, född 1929 kom till Sverige från Ingå i Finland.

Ola började med bågskytte 1964 i Silverpilarna i Sundbyberg och blev mycket framgångsrik som Instinktivskytt som det hette på den tiden.

Vidare har han varit medlem i Danapilen, och 1971-72 var han med och startade Salems Bågskytteklubb som hade en bana vid Bornsjön. Han hade hand om banan och träningen av alla juniorer där Anders Gejer var en av juniorerna som började sin bågskyttebana med Ola som instruktör.

1982 var det dags att börja i Ulvarna där han sköt Fristil och övergick sedan till Compound. Ola var även med i en klubb som hette S:t Erik, som var ansluten till IFAA, ett konkurrerande bågskytteförbund. Tillsammans med  klubbkamraten Eva Tessem var han i England och sköt EFAC 1983 o WFAC 1984 i Ljungby.

2005 gick Ola över till Stockholms Bågskjutningsklubb, och här blev han invald som hedersmedlem.

Ola bildade tillsammans med andra veteraner en grupp som började med regelbundna träffar för ca 6 år sedan i Kungsängen. Gruppen träffas fortfarande och har nu vuxit till ca 20 st 60-klassare.

Ola var också en väldigt god vän till många i gruppen och vi saknar honom. Nu får veteranerna i stället hålla i minnet det roliga vi haft med Ola genom åren.

Ola har många segrar och ett flertal SM-medaljer i både 50- och 60-klassen.

Ola var också given i stadsmatcherna mellan Stockholm-Helsingfors som då fanns som ett trevligt inslag innan Stockholms Bågskytteförbund gick upp i Östra Svealand.

Ola var även en mycket duktig motorrenoverare, och efterfrågades flitigt för att hjälpa till med att slipa vevaxlar o kolvar, motorblock m.m. även efter han gick i pension.

Vi och många med oss i Bågskyttesverige har mycket att tacka Ola för. All den kunskap han delade med sig av och den betydelse han haft för många av oss. Han lämnar ett stort tomrum efter sig och vi skall alla minnas Ola som den fantastiska kompis o vän han var.

Några tänkvärda ord från Ola

• Ha roligt
  • Skaffa ett mål att hålla dig till
  • Träna teknik och låt den fungera
  • Jaga inte poäng förrän tekniken fungerar.

Eva Tessem / Johnny Bengtsson

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:28 Skribent: Stine Åsell