Nu startar L'autunno

16 OKT 2019 19:40
Den 24/10 startar L'autunno - Stockholms BK´s egen höst-serietävling som sträcker sig över 6 torsdagar mellan kl.19.00 – 20.00 med avslutning och finaler söndagen den 8/12.
  • Uppdaterad: 16 OKT 2019 19:40

Ett bra tillfälle att lära känna klubbkamrater, umgås och träna på att tävla under avslappnade, enkla och roliga former. Serietävlingen är öppen för alla medlemmar i SBK, du behöver inte ha tävlingslicens och du kan vara med även om du är nybörjare, då vi tillämpar ett handicap-system som gör att alla kan tävla mot alla oavsett disciplin, klass eller erfarenhet. Serien baseras på resultaten från de 6 torsdagstävlingarna där man vid varje tillfälle tävlar om poäng som tilldelas de 6 första i handicap-resultatlistan.

Seriepoängen fördelas som:

1:a plats – 10 poäng

2:a plats – 6 poäng

3:e plats – 4 poäng

4:e plats – 3 poäng

5:e plats – 2 poäng

6:e plats – 1 poäng

Varje torsdagstävling är en halv WA 18 m-rond (30 pil).

• Recurve, Barebow och Compound skjuter på 40 cm 10-ringad tavla eller 3-spot.

• Långbåge och Instinktiv skjuter på 60 cm 10-ringad tavla.

Handicapet räknas ut för varje skytt efter den första omgången och justeras sedan automatiskt efter varje tävlingstillfälle. Ni som hade ett handicap i våras får detta överflyttat till denna säsong.

Har du frågor? Kontakta This is a mailto link så får du hjälp att komma igång.

Varmt Välkomna!

Tävlingskommittén